Завантаження ...
banner
banner

На Львівщині викрито "волонтерів", які звозили пікапи нібито для ЗСУ

На Львівщині викрито "волонтерів", які звозили пікапи нібито для ЗСУ фото

Псевдоволнери встигли перевезти близько 20 пікапів із нульовим розмитненням і продати.

Цю злочинну схему організував місцевий мешканець та долучив до неї раніше засудженого за шахрайство. Зловмисники через благодійні організації завозили транспортні засоби з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ.

Замість того, щоб відправити авто на фронт, зловмисники їх продавали за готівку. Під час спроби ввезення з ЄС чергових двох авто через пункт пропуску на Львівщині правоохоронці затримали пособника організатора "схеми". На місці у зловмисника вилучили 17 400 доларів США та пікапи.

За місцем проживання фігурантів справи правоохоронці виявили митні декларації на автомобілі, іншу документацію щодо перевезення через державний кордон автомобілів за розробленою злочинною схемою, мобільні телефони, "чорнові" записи та 5 транспортних засобів, оформлених як гуманітарний вантаж для потреб ЗСУ.

Організаторові схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 – "незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги". Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому може загрожувати від п’яти до семи років позбавлення волі.

Щодо іншого зловмисника – то правову кваліфікацію його діям нададуть після проведення необхідних процесуальних заходів.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: