Завантаження ...
banner
banner

Росія може піти в атаку через Білорусь, але не найближчим часом

Росія може піти в атаку через Білорусь, але не найближчим часом фото

Військові експерти не виключають повторного нападу РФ на Україну з території Республіки Білорусь. Про це заявив військовий експерт Олександр Мусієнко. Але для зібрання сил потрібен час.

"Якщо на сьогодні ми оцінюємо здатність білоруських військ до повномасштабного вторгнення з півночі до України, вона залишається низькою. Разом з тим, ми прекрасно бачимо і розуміємо, що росія на навчаннях, і не тільки на навчаннях, 24 лютого вона це продемонструвала. Вони відпрацьовували перекидання військ на білоруський напрямок в прискореному режимі. Цей алгоритм в нимх відпрацьований, і тому, за великим рахунком, 2 тижні їм може бути достатньо за умови, що ці війська можуть бути зібрані", - зазначив експерт.

На сьогодні зібрання сил не спостерігається, але ця загроза може зберігатися  і треба бути пильними і готовими до будь-якого розвитку подій.

"Росія може піти в атаку через Білорусь. Але точно не сьогодні, і не найближчим часом. Там не видно створення ударних груп. Українські рубежі укріплені. Я погоджуюся, що небезпека зберігається, але на сьогодні вона є невисокою", - сказав Мусієнко.

Титульне фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: