Завантаження ...
banner

29 серпня - День пам’яті захисників України

29 серпня - День пам’яті захисників України фото

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, дня найбільших втрат української армії на Донбасі…

У цей день по всій країні приспускають Державні Прапори, обмежуються трансляції розважальних радіо- і телепрограм, відбуваються меморіальні заходи, тематичні книжкові й фотовиставки. Україна вшановує полеглих воїнів також загальнонаціональною хвилиною мовчання. Іловайська трагедія стала важким випробуванням і продемонструвала, що в умовах гібридної війни міжнародне право не завжди працює, що потрібно сподіватися лише на власні сили.

Опинившись в оточенні після масованого вторгнення на територію України військ рф, іловайське угруповання українських силовиків змушене було погодитися на відступ за попередньо домовленими з російською стороною гуманітарними маршрутами.

29 серпня 2014 року, під час забезпечення "зеленого коридору" в районі Іловайська для виходу з оточення українських військовослужбовців, по них, а також по автомобілю із символом "Червоного Хреста", було здійснено інтенсивні обстріли. Тоді 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.

Сьогодні ми всі вшановуємо пам'ять усіх загиблих Героїв, які віддали своє життя у боротьбі з ворогом за Незалежність Батьківщини. Герої не вмирають!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: