Завантаження ...
banner
banner

Нацкомісія порахувала, на скільки зростуть рахунки за електрику

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підрахувала, що з 1 вересня рахунки за електроенергію для населення виростуть у межах 4,50 -17 грн залежно від обсягів споживання.

Електроенергія, подорожчання, подорожчання світла, світло ціни, тарифи на електроенергіяю

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підрахувала, що з 1 вересня рахунки за електроенергію для населення виростуть у межах 4,50 -17 грн залежно від обсягів споживання. Про це повідомляє Укрінформ з почиланням на прес-служба НКРЕКП.

«На другому етапі (з 1 вересня 2015 року) вартість електричної енергії для населення збільшується, порівняно з чинними тарифами на електроенергію для побутових споживачів, в середньому за умови споживання на місяць: 50 кВт-год - на 4,50 грн, 100 кВт-год - на 9 грн, 150 кВт-год - на 17 грн», - йдеться у повідомленні Нацкомісії
 
За даними НКРЕКП, кількість абонентів, які споживають до 150 кВт-год/місяць, становить 60% від загальної чисельності населення.
 
Нагадаємо, постанова НКРЕКП від 26 лютого 2015 № 220 передбачає поетапне підвищення тарифів на електроенергію, яка відпускається населенню. З 1 вересня відбувся другий етап підвищення тарифів.
 
Як повідомляв Укрінформ раніше, для населення, яке споживає до 100 кВт-год. (150 - для сільської місцевості), у тому числі, яке проживає у будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф виросте на 25% і становитиме 45,6 коп. за кВт-год.
 
Для населення, яке споживає від 100 до 600 кВт-год. електроенергії на місяць, тариф збільшиться на 25% і становитиме 78,9 коп. за кВт-год. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: