Завантаження ...
banner
banner

Стартував новий флешмоб на підтримку України

Стартував новий флешмоб на підтримку України фото

Після того, як в мережі з’явилася фотографія тіла загиблої людини із масового поховання в Ізюмі, яка носила на зап’ястку синьо-жовтий браслет, українські правозахисники запустили флешмоб солідарності на підтримку України.

Запуск флешмобу анонсувала українська правозахисниця, голова правління організації "Центр громадянських свобод" Олександра Матвійчук.

 

"Усіх нас шокувало фото вбитої росіянами людини з синьо-жовтим браслетом на зап’ястку. Я ношу майже ідентичний", — написала правозахисниця у своєму Twitter.

 

Вона закликала користувачів мережі публікувати свої фотографії з такими браслетами. Як написала далі Матвійчу, світло набагато сильніше за темряву, як і наша солідарність сильніша за будь-яку жорстокість. Запускаємо флешмоб. Опублікуйте свою фотографію з синьо-жовтим браслетом і хештегом #StandWithUkraine.

У відповідь користувачі Twitter почали публікувати відповідні фото. 

Флешмоб вже підтримала приватна компанія Frogwares, яка займається розробкою комп’ютерних ігор.

 

"Учора весь світ знову був вражений нелюдяністю російської армії. Постраждалі з братської могили мали сліди тортур, їхні руки пов'язані за спиною", — йдеться у повідомленні, оприлюдненому в Twitter компанії.

 

Тепер рука та жовто-блакитний браслет на ній стали символом російської окупації Ізюма, зауважили у Frogwares.

"Щоб вболівати за Україну, не потрібно бути українцем. Потрібно просто бути людиною", — наголосила Олександра Матвійчук.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: