Завантаження ...
banner
banner

Новий закон: Демобілізація для чоловіків, у яких з'явилася третя дитина

Новий закон: Демобілізація для чоловіків, у яких з'явилася третя дитина фото

Батьки, у яких третя дитина народилася під час військової служби, мають право на демобілізацію.

"Ті чоловіки, які мають на утриманні трьох дітей, не підлягають мобілізації. Але якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього — раніше він не мав права на демобілізацію", — пояснив Гончаренко.

За його словами, у перші дні повномасштабного вторгнення багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Вони мали право призиватись за власним бажанням, але на практиці це працювало не всюди, додав депутат.

"А деякі, розуміючи колосальну небезпеку, яка нависла над державою, свідомо відмовились від відстрочки – і теж мобілізувались. Але зараз вже мають повертатись до своєї багатодітної родини", — зазначив Гончаренко.

За словами Гончаренка, він запропонував додати до закону ще одну причину для звільнення з військової служби під час воєнного стану: наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років.

"Тож, якщо дитина народилась вже під час служби, або сімейні обставини змушують повернутись, то військовий матиме право на демобілізацію", — пояснив нардеп.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: