Завантаження ...
banner

В Одесі знешкодили злочинне угруповання "злодія в законі" на прізвисько "Антимос"

В Одесі знешкодили злочинне угруповання "злодія в законі" на прізвисько "Антимос" фото

В результаті спецоперації в Одесі спецслужба нейтралізувала потужне злочинне угруповання так званого Сухумо-кутаїського клану. Серед затриманих – діючий співробітник одного із регіональних правоохоронних органів.

Діяльність всієї банди координував один із впливових представників кримінального світу – "злодій в законі" на прізвисько "Антимос".

Через внесення до санкційного списку РНБО йому було заборонено в’їзд до нашої держави. Тож він керував злочинною діяльністю з території однієї з країн Близького Сходу, де нещодавно помер.

Зловмисники тероризували мешканців півдня України та "вибивали" гроші з місцевих підприємців. Якщо ті відмовлялися сплачувати "данину", до них застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

За оперативними даними, учасники банди причетні до викрадення і катування людей, щоб отримати "викуп" за їх звільнення.

Такі незаконно здобуті гроші використовували для наповнення "злодійської каси" та підтримки засуджених поплічників у місцях позбавлення волі.

Крім того, лідери угруповання намагалися поширити свій злочинний вплив на територію причорноморського регіону. Для цього залякували людей і вчиняли на них розбійні напади з особливою жорстокістю.

За даними слідства, до складу банди входило декілька мешканців Одеси, у тому числі кримінальники, які раніше притягалися до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Встановлено, що зловмисники намагались "вибити" 200 тис. дол. з одеського підприємця.

Упродовж оперативної комбінації співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО "А" запобігли розбою, задокументували злочинні дії угруповання і затримали трьох активних учасників.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили:

- реактивну протитанкову гранату;

- пістолет Макарова;

- бойову гранату Ф-1;

- набої до стрілецької зброї різного калібру.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років ув’язнення.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Заходи з викриття і затримання зловмисників проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва Приморської окружної прокуратури Одеси. Орган досудового розслідування – Слідче управління Нацполіції в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: