Завантаження ...
banner
banner

Жінка їхала до Польщі у бронежилеті, забитому валютою

Жінка їхала до Польщі у бронежилеті, забитому валютою фото

В пункті пропуску «Рава-Руська» прикордонники зупинили для перевірки громадянку України, яка рейсовим автобусом прямувала з Енергодара у Варшаву.

48-річна мешканка Донецької області прямувала рейсовим автобусом «Енергодар – Варшава» до Польщі.

Під час проходження митного контролю жінка не надала працівнику митниці належно оформленої декларації та дозвільних документів на переміщення валютних цінностей. У письмових поясненнях вона вказала, що переміщувала 170 тис. євро і 153 тис. доларів США для особистих потреб. Окрім грошей, у неї виявили паспорт громадянки російської федерації.

Нагадаємо, що 4 березня 2022 року НБУ вніс зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану», які давали змогу фізичним особам не надавати підтвердні документи під час перевезення валютних цінностей за кордон.

З метою запобігання виведенню капіталу за кордон банк ухвалив рішення повернути вимогу щодо надання підтвердних документів під час переміщення валютних цінностей за кордон вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті).ґ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: