Завантаження ...
banner
banner

Підрив Кримського мосту - обмеження забезпечення військ РФ на півдні України

Підрив Кримського мосту - обмеження забезпечення військ РФ на півдні України фото

8 жовтня трапилася пожежа і вибух на Керченському мосту в окупованому Криму. Часткове руйнування мосту обмежить забезпечення російських військ на півдні України.

Як зазначив Олександр Коваленко, військовий оглядач групи "Інформспротив", Керченський міст забезпечував величезну пропускну здатність для забезпечення не стільки півострова Крим, тимчасово окупованого, технікою та іншим, скільки вже саме південного плацдарму. Крим — транзитний вузол у першу чергу, забезпечення південного плацдарму буде значно зменшено. Ми будемо спостерігати руйнування тилового формату забезпечення російських окупаційних військ. Вже ідеться не про руйнування системи забезпечення передових підрозділів, а фактично тилу.

Коваленко додав, що паромна переправа, яку запускають росіяни замість Керченського мосту не дає достатньої пропускної здатності.

"Мости — це ідеальний логістичний варіант забезпечення будь-якого об'єкта, який знаходиться за річкою або за морем, тому що саме автодороги мають пропускну здатність яку не має паромна переправа або понтонний міст. На прикладі Антонівського мосту, не тільки автомобільного, а й залізничного, а також Новокаховського, що повноцінно їх компенсувати російські окупанти не змогли. Так само і з Керченським мостом", — додав він.

Що відомо

На Кримському мосту через Керченську протоку, який з'єднує окупований Крим з Росією, вранці 8 жовтня сталася пожежа та вибух. У РФ заявили, що причиною пожежі став підрив вантажного автомобіля. Це спричинило спалах семи паливних цистерн залізничного складу і подальше руйнування двох авто прольотів моста. Рух мостом припинено.

Як повідомляє Українська Правда, за підривом Кримського мосту 8 жовтня стоїть Служба безпеки України. Водночас у самій спецслужбі наразі офіційно не коментують свою участь у цій події.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: