Завантаження ...
banner
banner

Поранена киянка зустрілась із своїм рятівником, який допоміг після ракетного обстрілу

Поранена киянка зустрілась із своїм рятівником, який допоміг після ракетного обстрілу фото

Жінка, яка постраждала під час ракетного обстрілу у Києві, зараз у лікарні. Кадри з порятунку Олександри облетіли усі світові телеканали та шпальти закордонних та українських видань. На відео поранена Олександра Кисельова та 19-річний волонтер, інструктор з тактичної медицини Олександр Мірошніченко, який їй допомагав.

Доки він перев'язував її голову і зупиняв кровотечу, щоби підтримувати розмову - пообіцяв приїхати до постраждалої на смачні млинці. 

Олександра зустрілася із своїм рятівником. Олександрові 19 років, він студент другого курсу Київського національного економічного університету, але 24 лютого він пройшов і базовий і поглиблений курс першої домедичної допомоги. Це вже не перший його виїзд на теракт, який вчинила Росія. Зараз він і його колеги - волонтери в підвищені готовності через ракетну небезпеку. На ньому є все необхідне для допомоги в екстреній ситуації.

Він разом із групою волонтерів приїхав за 3-4 хвилини після того, як ракета влучила в офісне приміщення. Швидка допомога тільки під'їжджала, каже Олександр. Найважчим вони почали накладати турнікети на поранені кінцівки. 

 

"Я знаю, що поставив 8 турнікетів. З того світу намагався витягти 4, витягли усіх, крім одного", - каже Сашко.

 

Пані Олександру він побачив дезорієнтовану, тож щоб її якось привести до тями, почав із нею шуткувати, обіймати і посміхатися. Вони домовилися, що обов'язково зустрінуться і вона йому приготує млинці. Хлопець їздив столичними лікарнями, щоб її знайти. Він був і там, де наразі лікується Олександра Миколаївна, але в метушні медики сказали волонтеру, що серед пацієнтів тільки чоловіки.

Олександра розповідає, що в понеділок була вже у своєму офісі і тільки з колегами збиралася йти до укриття, як пролунав вибух. Вона ще змогла вибратися з-під завалів, вийшла на вулицю і не знала, що робити. 

 

"Я бачила людей, які лежали. З мене текла кров, але я стояла на своїх ногах", - пригадує вона.

Олександр, став зупиняти кровотечу і бинтувати голову, а потім оперативно передав лікарям швидкої допомоги. Жінка вся у шрамах і синцях, але каже, світ має бачити, що росіяни гатять по цивільних. Її світлини і справді розійшлися усім світом, але вона б найбільше хотіла, що у її фото вдивилася її сестра, яка живе в Росії і не вірить, що її держава - терористка.

 

"Світ має це бачили, росіяни зомбовані. Моя сестра знає, що зі мною, але не зателефонувала. Я дякую Богу, що я українка", - каже постраждала.

А ще вона дякує своєму рятівникові та говорить, що  коли її бинтували, і хлопець казав, що вип'є чаю разом із Олександрою. 

 

"Я хочу з ним шампанського випити після перемоги. Я хочу його обійняти", - каже жінка.

 

Олександр не забарився. Пані Олександра з ним домовилася зустрітися після її одужання на млинці, а згодом разом святкувати нашу перемогу.Ґ

 
 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: