Завантаження ...
banner
banner

Як врятуватися під час атаки іранськими дронами-камікадзе Shahed-136

Як врятуватися під час атаки іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 фото

Особливість цих БпЛА у тому, що вони гучні. Коли наближаються – у повітрі добре чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили.

Хоч наші захисники вдало збивають дрони, вони все одно небезпечні. Тож як розпізнати техніку та що робити, аби вберегти себе – дивіться у поясненні SPRAVDI.

Довідково: 

Shahed 136 — дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Має дальність польоту до 2500 км та бойову частину масою від 30–50 кг. Імовірно, ефективна дальність польоту «Shahed-136» становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту — 2500 кілометрів.

Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому політ ударного дрону можливо почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити — за допомогою радару.

Дрон-камікадзе - боєприпас, що баражує (БПБ)баражуючий боєприпас, іноді курсуючий боєприпас або дрон-камікадзе — це тип безпілотних літальних апаратів з інтегрованою бойовою частиною, які здатні тривалий час в режимі очікування знаходитися в повітрі в районі цілі та оперативно атакувати її після отримання відповідної команди від оператора, або виконувати завдання, передбачені закладеним алгоритмом.

Такі комплекси мають в своєму складі авіаційні засоби ураження, які за своїм задумом повинні поєднати в собі переваги безпілотного літального апарату (БпЛА) та бойової частини авіаційної бомби.

Популярні дрони-камікадзе: «Harpy» (Ізраїль), «Fire Shadow» (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія, США), «Harop» (Ізраїль), «Sparrow» (Ізраїль), «Spike Firefly» (Ізраїль), «WS-43» (Китай), Warmate (Польща), «Ланцет» (Росія), «Шахід 136» (Іран).ґ

За матеріалами з Вікіпедії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: