Завантаження ...
banner
banner

В Україні знову відключатимуть електроенергію

В Україні знову відключатимуть електроенергію фото

Через сьогоднішнє ранкове зростання споживання електроенергії Укренерго знову встановлює обмеження.

 Національна енергетична компанія "Укренерго" змушена обмежити постачання електроенергії через зростання споживання, зафіксоване вранці суботи, 5 листопада.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Сьогодні, 5 листопада, зранку країна споживає електроенергії більше, ніж у робочі дні — четвер та п’ятницю. Через це, на жаль, графіків погодинних відключень для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушений надати операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. При цьому дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено.

"Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій", — пояснили енергетики.

У компанії закликали українців не полишати звички свідомо ставитись до споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання.

"Енергетикам життєво необхідна ваша допомога на енергетичному фронті", — підсумували у пресслужбі "Укренерго".

Що відомо

  • 5 листопада з 6 години ранку Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання для споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.
  • Графіки погодинних відключень передбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, але за певним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області. Графіки відключення саме в цьому форматі вже мали бути розроблені та оприлюднені обленерго заздалегідь.
  • Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок обстрілів критичної інфраструктури з боку Росії, близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України пошкоджено.
  • У Києві 31 жовтня через удари, які завдала армія РФ по об’єктах критичної інфраструктури, в деяких районах столиці зникли вода та світло. Також було пошкоджено енергооб'єкт, який живить близько 350 тисяч квартир.
  • 31 жовтня у ДТЕК повідомили, що в Україні закінчуються запаси обладнання, яке необхідне для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури.

suspilne.media

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: