Завантаження ...
banner
banner

Країни "Великої сімки" допоможуть Україні у відновленні електростанцій

Країни "Великої сімки" допоможуть Україні у відновленні електростанцій фото

Уряди країн "Великої сімки" створять координаційний механізм допомоги Україні. У його рамках найбільші економіки світу допомагатимуть Києву відновлювати та захищати найважливіші об'єкти інфраструктури.

Про це йдеться у підсумковій заяві міністрів закордонних справ країн G7, поширеної після засідання у німецькому Мюнстері.

"За допомогою обстрілів Росія намагається тероризувати цивільне населення. Безрозбірливі напади на цивільне населення та об'єкти інфраструктури є військовими злочинами, і ми підтверджуємо нашу рішучість забезпечити повну відповідальність за них та злочини проти людяності", – йдеться у заяві.

З початку жовтня Україна зіткнулася із широкомасштабним нападом на критично важливу інфраструктуру та джерела електроенергії.

 У п'ятницю, 4 листопада, близько 450 тис домогосподарств у Києві залишилися без електрики, оскільки по всій Україні продовжуються перебої з подачею електроенергії. Через атаки інфраструктури у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Харківській та Запорізькій областях лише цього тижня мільйони людей залишалися без електрики та води.

ukranews.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: