Завантаження ...
banner

Окупанти укріплюють позиції в Херсоні для ведення вуличних боїв

Окупанти укріплюють позиції в Херсоні для ведення вуличних боїв фото

РФ готується до оборони у тимчасово окупованому Херсоні. Ворог планує прикриватись мирним населенням, яке залишилося в обласному центрі.

Зокрема, путінські терористи перевдягаються у цивільний одяг та займають будинки мирних жителів. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ на ранок 7 листопада.

Переодягнуті у цивільний одяг російські війська займають приміщення мирних громадян у Херсоні та зміцнюють усередині міста позиції для ведення вуличних боїв.

Водночас російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему "знищення мирного населення Силами оборони України".

Також війська РФ продовжують грубо порушувати закони та звичаї ведення війни щодо цивільного населення. Так, у населеному пункті Каховка Херсонської області продовжуються пошуки диверсійних груп та коригувальників вогню.

Затриманих людей окупанти вивозять до Горностаївки та під тортурами вибивають свідчення. Аналогічні заходи відбуваються у населених пунктах Луганської області Борівське та Щедрищеве.

Там терористи влаштовують масові обшуки, вилучення мобільних телефонів, викрадення. Людей вивозять у невідомому напрямку.

Нагадаємо, із тимчасово захопленого окупаційними військами Херсона виїхало вже приблизно 80% населення. Нині у місті проживає, за поверхневими оцінками, 60-70 тис. осіб, а до повномасштабної війни – близько 320 тис.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти в Херсоні влаштували "облави" на городян, які відмовилися "евакуюватися" за наказом загарбників. У пошуках людей, які залишилися у місті, вони проводять рейди по домам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: