Завантаження ...
banner
banner

Розкрито шахрайську схему під час в’їзду до ЄС

Розкрито шахрайську схему під час в’їзду до ЄС фото

Українців попереджають про аферу, пов'язану із переїздом до країн ЄС. Будьте пильними!

Агентство митного та прикордонного контролю Сполучених Штатів Америки  вже кілька разів попереджало про шахрайство з сайтами та електронними листами на пошту, де хочуть ввести в оману іноземних мандрівників із країн безвізового режиму США, змусивши їх думати, що це нібито офіційні сайти уряду США.

Звернути увагу на це варто українцям, які також можуть їздити до ЄС без віз.

За словами експертів, такі шахраї працюють за простою схемою. Вони заявляють, що є офіційним сайтом уряду, і мандрівники платять їм суму, яка в кілька разів перевищує суму офіційного збору ESTA.

«Вони дають мандрівникам форму з даними, які їм потрібно заповнити, а потім ті ж дані нібито розміщуються ними на офіційному сайті ESTA. Потім мандрівники сплачують збір, який у три або чотири рази вищий за звичайний збір, який становить 21 долар США», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі «посередники» мандрівникам не потрібні, тому що вони вже й так самі виконують усю роботу під час заповнення форми, представленої «посередником».

Раніше повідомлялось, що українські біженці, які отримали тимчасовий захист в Європейському Союзі, але повернулися додому, можуть знову приїхати в країни ЄС, якщо умови не дозволяють їм залишатися на Батьківщині взимку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: