Завантаження ...
banner
banner

В Україні перерахували ціни на бензин: в яку ціну пальне?

В Україні перерахували ціни на бензин: в яку ціну пальне? фото

В Україні здорожчав бензин. Станом на кінець минулого тижня (останній день – 20 листопада) оптова ціна А-95 зросла на 0,25 грн – до середніх 40,75 грн/л. Розкид цін – 39-42,5 грн/л.

Про це повідомляє "Консалтингова група "А-95", передає Enkorr. Зазначається: найнижчі пропозиції були в південному і західному регіонах країни – 39-40,5 грн/л. При цьому в центральних і північних областях ціни були вищими – 40,5-42,5 грн/л.

А ось на дизель ціни знизилися на ті ж 0,25 грн/л – до 49,50 грн/л. Межі цінового коридору – 48,5-52,5 грн/л.

Найдешевше дизель в опті продавали у південних областях України – 48,5-50 грн/л. Найдорожче – у північному та центральному регіонах, де ним торгували в межах 50-52 грн/л.

Водночас трейдери наголошують на "нетиповому збільшення попиту" на всі марки нафтопродуктів, зокрема бензин. Причин цього бачать дві:

  • активне використання генераторів;
  • "переформатування роботи найбільших роздрібних мереж країни – Привату та Укрнафти".

"На цю мить ресурсу вистачає. Однак ситуація з наповненням ринку в наступні місяці може бути складною через брак пального за кордоном", – йдеться в повідомленні.

Втім наголошується: зростання роздрібного продажу може призвести до низки проблем. Зокрема:

  • збоїв у графіках поставок;
  • зменшення добових запасів.

"[У зв'язку з цим] Не виключено, що ціни на АЗС можуть дещо збільшитись. Щоб спробувати пригасити попит на період контрактування додаткових обсягів", – резюмували автори матеріалу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: