Завантаження ...
banner
banner

Британська розвідка вказує на ознаки виснаження ракетного арсеналу росії

Британська розвідка  вказує на ознаки виснаження ракетного арсеналу росії фото

Доведено, що рф знімає ядерні боєголовки зі своїх старих ядерних крилатих ракет і обстрілює ними Україну.

Про це у розвідувальному огляді заявило міністерство оборони Великої Британії, пише «Європейська правда».
 

«На знімках з відкритих джерел видно уламки збитої крилатої ракети повітряного запуску AS-15 KENT (Х-55 - Ред.), розробленої в 1980-х роках виключно як ядерну систему доставки. Боєголовка, ймовірно, була замінена на баласт», - йдеться в останньому зведенні розвідданих міністерства.

Вказується, що у разі влучання «така інертна система все ж таки завдасть певних збитків шляхом кінетичної енергії ракети та невитраченого палива, але навряд чи зможе забезпечити надійний вплив на поставлені цілі». Але російські військові майже напевно сподіваються, що такі ракети працюватимуть як приманки та відволікатимуть українські ППО.

«Якими б не були наміри росії, ця імпровізація підкреслює ступінь виснаження російських запасів ракет дальньої дії», - додали у міністерстві.

Нагадаємо, в одній із ракет, яку 17 листопада збили над Києвом, був імітатор ядерної бойової частини. Це може свідчити про те, що запас крилатих ракет у росії вичерпується до критичного показника.

З початку повномасштабного вторгнення росія застосувала проти України понад 4700 ракет.

Нових масованих ударів від росіян можна чекати будь-коли. Втім, тут є важливим нюансом виробництво достатньої кількості ракет, яке потребує від одного до двох тижнів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: