Завантаження ...
banner
banner

Україна не зможе цієї зими відремонтувати всі енергооб'єкти: деталі

Україна не зможе цієї зими відремонтувати всі енергооб'єкти: деталі фото

Україна не зможе відремонтувати всі енергооб'єкти вже цьогорічної зими, пошкоджені російськими атаками, адже на це потрібен час. Для ремонту треба обладнання, виготовлення якого займає щонайменше півроку.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Він наголосив, що Україна відновлює енергосистему як завдяки своїм резервам, так і допомозі від міжнародних партнерів.

"Обладнання, яке розміщене на складах у наших європейських партнерів, уже їде в Україну, його швидко передають. Проте протягом цієї зими відновити всі пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури неможливо. Українська енергосистема перебуває під постійними обстрілами російських окупантів, у Європі немає такої кількості обладнання, якого потребує Україна, для його виготовлення необхідно щонайменше 6 місяців", – сказав Герус.

Він також додав, що не все європейське обладнання підходить для енергосистем України. Наприклад, у деяких європейських країнах клас напруги трансформаторів відрізняється від наших стандартів. Таке обладнання Україна лагодить за рахунок власних резервів.

Окрім цього, Герус попереджав, що імпорт струму з ЄС не зможе припинити відключення електроенергії в Україні. Справа в тому, що країна може купити у Європи електроенергію лише в обсязі менш ніж 10% від загального споживання.

А російські обстріли пошкодили не тільки електрогенеруючі підприємства, а й мережі, якими струм поставляється з одного регіону в інший. Цю проблему імпорт вирішити не здатний.

Як повідомляв OBOZREVATEL, за неофіційними повідомленнями, США готують "енергетичний ленд-ліз" для України. Так, Штати планують організувати контактну групу. Її завданням буде постачання в Україну енергетичного обладнання, що дозволить країні пережити зиму в умовах масованих ракетних атак РФ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: