Завантаження ...
banner
banner

Дипломати українських посольств отримують листи із погрозами

Дипломати українських посольств отримують листи із погрозами фото

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про 17 випадків отримання посольствами листів-бомб або листів, які містять частини тварин, що теж розцінюють як погрозу.

Він розповів, що його кореспонденту в Києві було показано зображення одного з листів, що містить, за словами офіційних осіб, очне яблуко свині всередині м'якого конверта.

 

"Усе почалося з вибуху в посольстві України в Іспанії. Але те, що послідувало за цим вибухом, було більш дивним і, я б навіть сказав, хворим"

 

, – сказав Кулеба.

На запитання, хто, на його думку, стоїть за цими листами, міністр відповів: "Я відчуваю спокусу одразу назвати росію, тому що насамперед потрібно відповісти на запитання, кому це вигідно?".

 

"Можливо, цей терор – відповідь росії на дипломатичний жах, який ми створили для росії на міжнародній арені, і таким чином вони намагаються дати відсіч, програючи реальні дипломатичні битви одну за одною"

 

, – сказав він.

Кулеба додав, що, на його думку, росія або несе пряму відповідальність, або хтось, "хто симпатизує і намагається посіяти страх".

Він сказав:

 

"Висновок зроблять слідчі, але я думаю, що ці дві версії мають найбільший сенс".

 

Раніше у п'ятницю МЗС України повідомило, що після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також до консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.

У пакунках були очі тварин, а самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах.

Пізніше стало відомо, що посольство України в Мадриді, куди в середу надіслали "поштову бомбу", отримало пакунок зі слідами крові.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: