Завантаження ...
banner

росія витрачає в Україні боєприпаси швидше, ніж їх виробляє

росія витрачає в Україні боєприпаси швидше, ніж їх виробляє фото

Про це на щорічному форумі національної оборони імені Рейгана в суботу заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс.

 

"Я думаю, що він (Путін) усе більше дізнається про виклики, які постали перед військовими в Росії. Але нам все ще не зрозуміло, чи має він зараз повну картину того, наскільки складні завдання стоять перед ними... Ми бачимо нестачу боєприпасів, проблеми з моральним духом, постачанням, логістикою, цілу низку проблем, які перед ними постали",

– сказала вона.

Глава Національної розвідки США підкреслила, що Росія "дуже швидко" використовує запаси боєприпасів в Україні, й за американськими оцінками, російські сили "не здатні самостійно виробляти те, що вони витрачають на даному етапі".

 

"Ось чому ви бачите, як вони звертаються до інших країн, щоб по суті отримати боєприпаси... і ми зазначили, що їхні високоточні боєприпаси закінчуються набагато швидше в багатьох аспектах",

– пояснила вона.

Як приклад Гейнс навела задокументовані розвідкою США факти постачання боєприпасів до Росії з Північної Кореї, "але на сьогодні їх було небагато", а також намагання Москви отримати певні типи високоточних боєприпасів від Тегерана, що може "викликати велике занепокоєння з погляду їхньої потужності".

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія, ймовірно, вже майже вичерпала свої запаси іранських дронів-камікадзе для ударів по Україні і намагатиметься їх поповнити.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: