Завантаження ...
banner
banner

За версією Financial Times Зеленський став людиною року

За версією Financial Times Зеленський став людиною року фото

Президент України Володимир Зеленський став людиною року за версією британської газети Financial Times. Про це британці повідомили 5 грудня.

У FT відзначають, що Україна здивувала весь світ, коли вистояла після повномасштабного вторгнення росіян у лютому, а згодом відвоювала велику частину територій, що захопили військові РФ.

Британська газет звернула увагу на ефективність української дипломатії та роботи Зеленського у цьому напрямку. Відзначається, що Київ зумів згуртувати Захід у коаліцію на підтримку України, зокрема, в плані фінансів та постачання зброї.

"Зеленський також став втіленням мужності та стійкості українського народу в боротьбі з російською агресією. Саме з цих причин Financial Times обрала Зеленського людиною року", — пояснили у виданні.

 

 Перед та після вторгнення РФ в Україну американські партнери пропонували Зеленському евакуюватися, але він відмовився. Видання приводить низку інших вчинків українського президента, які надихали не лише громадян України, а й західних союзників.

Зокрема, FT згадує: "лідери ЄС жахнулися, коли Зеленський по відеозв'язку сказав, що, можливо, вони востаннє бачать його живим. Але пізніше тієї ночі він, стоячи просто неба біля Офісу Президента в оточенні своїх найближчих радників, звертався до українців".

Нагадаємо, Зеленський також посів перше місце у щорічному рейтингу найвпливовіших людей року за версією американського журналу Time. У 2022 році цей статус глава держави отримав, набравши понад 3,3 мільйона голосів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: