Завантаження ...
banner
banner

З Польщі до Німеччини українці можуть доїхати безкоштовно: що варто знати

З Польщі до Німеччини українці можуть доїхати безкоштовно: що варто знати фото

Безкоштовний потяг Пшемисль – Ганновер Messe/Laatzen курсує для українських біженців із Польщі до Німеччини. У грудні він вирушатиме раз на 2 дні – по непарних числах. Відправлення із Пшемисля о 22:30. Квитки отримувати не потрібно – як і проходити будь-яку реєстрацію. Детальніше у матеріалі.

Про це повідомляє "Пшемишль – Ганновер Мессе гуманітарний поїзд". Зазначається: до Ганновера поїзд прибуватиме близько 16:00 наступного дня після відправлення.

"Узгоджено новий графік руху на грудень. [Потяг] курсуватиме до кінця грудня безкоштовно", – йдеться у повідомленні.

"При посадці діє пріоритет: спочатку люди з браслетами від Польського Червоного Хреста, потім сім'ї з дітьми, люди похилого віку та люди з інвалідністю, а потім усі інші. Іноді може статися ситуація, що місць для всіх не вистачить. Тоді людей мають поселити в гуманітарний центр у Перемишлі та видати браслет, що гарантує місце у наступному поїзді", – розповіли з цього приводу у Lowcost Avia.

Як дістатися до Пшемисля з України

До Пшемисля ходять потяги з низки міст України. Зокрема:

  • Києва;
  • Львова;
  • Одеси;
  • Запоріжжя;
  • Дніпра.

Квитки можна придбати в офіційному застосунку "Укрзалізниці", на booking.uz.gov.ua, а також у ботах у месенджерах. Зокрема:

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Польщі з 1 січня 2023 року для українців стануть платними пансіонати, гуртожитки та санаторії. Така ініціатива, на думку уряду, мотивує біженців якнайшвидше почати працювати в Польщі та винаймати житло за власний рахунок.

Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: