Завантаження ...
banner
banner

Чому Росія хоче "заморозити" війну і коли можливий новий наступ військ РФ: Столтенберг

Чому Росія хоче "заморозити" війну і коли можливий новий наступ військ РФ: Столтенберг фото

Росія хоче "заморозити" війну проти України на зимовий період. Цей час РФ планують використати для підготовки нового наступу вже весною, 2023.

При цьому жодних умов для завершення війни дипломатичним шляхом поки що немає. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Financial Times.

За його словами, Кремль насправді не хоче переговорів. Насамперед РФ намагається "заморозити" протистояння з Україною, щоб підготуватися до нового етапу наступу навесні.

"Ми передбачили повномасштабне вторгнення восени минулого року. Зараз ми бачимо те, що Росія намагається заморозити конфлікт, щоб відновитися і почати наступ наступної весни", – заявив генсек НАТО.

Також Столтенберг наголосив, що західні союзники мають продовжувати військову підтримку України та надавати необхідне озброєння. При цьому генсек НАТО припустив, що в зимовий період бойові дії увійдуть у спокійнішу фазу.

"Росія не показала жодних ознак бажання мирного припинення війни. Чим більше ми хочемо мирного рішення, тим більше терміново ми надаємо військову підтримку Україні. Зараз Україна має імпульс, а країни НАТО постійно розглядають, які види озброєння ми можемо передати Києву", – підкреслив Столтенберг. .

Нагадаємо, директор Національної розвідки США Авріл Хейнс заявив, що російський диктатор Володимир Путін здивований провалом своєї армії в Україні і може на якийсь час зменшити апетити щодо цілей війни. Водночас він не відмовиться від планів щодо захоплення країни у довгостроковій перспективі.

Раніше повідомлялося, що Путін може використати ймовірні переговори з Україною для того, щоб заморозити війну, яку РФ розпочала проти нашої держави. Існує ризик, що за цей час він хоче поповнити запаси своєї армії перед початком наступної атаки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вестиме переговори з Росією тільки тоді, коли агресор виконає низку умов. Це відновлення територіальної цілісності, повага до Статуту ООН, відшкодування всіх збитків, завданих війною, покарання кожного військового злочинця та гарантії, що це не повториться.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: