Завантаження ...
banner
banner

Конфуз зі священником церкви московського патріархату налякав усіх присутніх

Конфуз зі священником церкви московського патріархату налякав усіх присутніх фото

"Такого не було за всю історію! Це був знак!" - саме так коментували побачене очевидці інциденту, що стався учора під час святкування 32-річчя архієрейського служіння очільника Московської церкви в Україні митрополита Онуфрія. То що ж саме відбулося? Далі більш детально про те, що так усіх нажахало.

Під час літургії в Києво-Печерській Лаврі стався інцидент, який привернув увагу духовенства та прихожан Московської церкви: митрополитові Пітиримові (Миколаївському) стало зле, від похитнувся і підштовхнув Онуфрія, коли той тримав чашу зі святими дарами. Чаша перевернулася прямо на Онуфрія.

Розлити чашу з кровʼю Христа вважається дуже поганим знаком. Релігієзнавець Дмитро Горєвой вважає, що «вже Господь підказує попам РПЦ в Україні, що щось вони роблять не так».

«Для віруючих людей це дуже потужний та серйозний знак. Фактично головний московський піп в Україні стояв у Крові Господній, що вкрай символічно. Зазвичай біляцерковне передання трактує це, як відвернення Бога від людини, полишення благодаті і все таке інше», – пише Горєвой.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: