Завантаження ...
banner
banner

США не заперечує удари України по території РФ – The Times

США не заперечує удари України по території РФ – The Times                     фото

Британське видання The Times зазначає, що через регулярні атаки рф на цивільну інфраструктуру України, в США переглянули свою оцінку загрози війні в Україні.

На думку авторів статті у видані "The Times", це – значний розвиток подій у дев’ятимісячній війні між Україною та Росією, і Вашингтон тепер, швидше за все, постачатиме Києву зброю більшої дальності.

 

“Ми все ще так само прораховуємо можливість ескалації, але страх перед ескалацією змінився. Тепер все інакше. Тому що розрахунки змінилися через страждання українців та жорстокі дії росіян”, – цитує видання джерело у Пентагоні.

Тепер Вашингтон менше стурбований тим, що дальні удари по території Росії можуть призвести до різкої ескалації. Раніше Пентагон насторожено ставився до ударів України по цілях в Росії, тому що побоювався, що Кремль у відповідь застосує тактичну ядерну зброю або завдасть удару по сусідніх країнах-членах НАТО. 

“Ми не можемо сказати їм, що робити. Це залежить від них, як вони будуть використовувати свою зброю. Але коли вони використовують ту зброю, яку ми поставили, єдине, на чому ми наполягаємо, це на тому, щоб українські військові дотримувалися міжнародних законів війни та Женевських конвенцій”

 

, – передає слова представника Пентагона видання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: