Завантаження ...
banner

Ціль візиту Путіна до Білорусії - втягнення її у війну – Наєв

Ціль візиту Путіна до Білорусії - втягнення  її у війну – Наєв фото

Сьогодні, 19 грудня-зустріч Володимира Путіна з Олександром Лукашенком, під час якої вони обговорять залучення Білорусі до війни проти України.

Про це заявив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наєв нагадав, що нещодавно глава Кремля провів службову нараду з керівництвом російської армії. Як сказав Путін, він розглядав пропозиції військового командування на найближчі та середньострокові перспективи. Відразу після цього він спланував зустріч з Лукашенком. Відтак, ймовірно, на зустрічі у Мінську завтра, 19 грудня, Путін буде тиснути на Лукашенка, аби Білорусь розвернути наземну операцію.

«На наш погляд, в ході цієї зустрічі будуть відпрацьовуватися питання подальшої агресії проти України та більш широкого залучення збройних сил Республіки Білорусь до операції проти України, зокрема, на нашу думку, і на суходолі», – сказав Наєв.

Нагадаємо, що 16 грудня президент країни-агресора Володимир Путні зібрав Радбез, на якому запропонував оговорити “взаємодію” з сусідніми країнами. Я відомо, 19 грудня Путін планує відвідати Мінськ з урядовою делегацією.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Путін має намір чинити тиск на Лукашенка для того, щоби домогтися поступок стосовно інтеграції двох країн під час візиту до Мінська, а також створити умови для нового наступу на Україну.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: