Завантаження ...
banner
banner

Україна стала країною року за версією The Economist

Україна стала країною року за версією The Economist фото

Впливовий британський щотижневик The Economist назвав Україну державою року-2022. У виданні зазначили, що зазвичай редактори сперечаються, ухвалюючи рішення, однак цього року вибір був очевидний. "Це може бути тільки Україна", — вирішив The Economist.

У виданні також виділили чотири якості українців, які найбільше проявилися цього року.

По-перше, героїзм, адже президент Росії Володимир Путін очікував, що українська армія "зігнеться" перед російською, однак цього не сталося.

"Українці стояли і билися. Професори, сантехніки та поп-зірки вступили в армію, міняючи зручні ліжка на морозні лисячі нори та ризик агонічної смерті. Бій за боєм вони розбили росіян. Захищаючись від агресора, який оспорював право їхньої країни на існування як незалежної держави, вони знайшли нове почуття нації", — йдеться у повідомленні.

По-друге, винахідливість:

"Вони (українці — ред.) помітили слабкі місця своїх ворогів, підірвали їхні запаси палива та боєприпасів і швидко навчилися використовувати нову зброю, надану Заходом".

Також The Economist відзначив стійкість українців. У журналі відмітили, що жахи, "яких завдає пан Путін", не впливає на моральних дух громадян України: коли немає води, розтоплюють сніг, а коли нема електрики, йдуть у кафе або сплять в офісах, де й працюють.

Крім того, як наголосили у журналі, Україна стала джерелом натхнення для багатьох пригноблених людей або країн по всьому світу, довівши, що "аутсайдери" можуть протистояти "навіть величезним хуліганам".

Раніше народ України та президент Зеленський були відзначені міжнародною премією Карла Великого. Українському народу в особі президента 14 грудня вручили премію Сахарова.

Президент України Володимир Зеленський також став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time.

Крім того, Володимир Зеленський став "Людиною року" за версією британського видання Financial Times. Його визнали “втіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії”.

Американське видання Politico визнало президента Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: