Завантаження ...
banner
banner

Зеленського запрошують до Брюсселя: у ЄС розповіли, коли відбудеться саміт з Україною

Зеленського запрошують до Брюсселя: у ЄС розповіли, коли відбудеться саміт з Україною фото

Європейський Союз анонсував проведення саміту ЄС-Україна, на який запросили і президента України - Володимира Зеленського. У лютому 2023 року глави 27 країн Європейського Союзу та президент України Володимир Зеленський плануть проведення саміту. Конкретне місце переговорів не розголошується, повідомляє Reuters із посиланням на офіційного представника ЄС.

Анонсовано, що у саміті братимуть участь голова Європейської ради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"Я можу підтвердити, що саміт ЄС-Україна відбудеться 3 лютого, і є відкрите запрошення президенту Зеленському відвідати Брюссель", – сказав Баренд Лейтс, прессекретар голови лідерів Євросоюзу.

Він наголосив: запрошення до Брюсселя не означає, що захід проходитиме саме там.

Офіційні особи заявили, що темою, ймовірно, стане те, як ЄС може продовжувати підтримувати Україну в розв'язаній Росією війні. Керівники двох ключових інститутів ЄС – комісії та ради лідерів ЄС – також оцінять шлях Києва до членства у блоці.

Як писав OBOZREVATEL:

– 21 грудня Зеленський здійснив першу поїздку за кордон після 24 лютого-2022. Він відвідав Сполучені Штати Америки.

– Виступаючи в Конгресі, він подякував законодавцям за підтримку в боротьбі проти російської агресії, назвавши допомогу "інвестиціями у світову безпеку". Також закликав покарати Росію, яка розв'язала кровопролитну війну проти українського народу. Повний текст виступу можна знайти тут.

– Конгресмени вітали Зеленського оплесками протягом декількох хвилин. А під час промови нашого президента зал 21 раз аплодував стоячи.

– Також український глава зустрівся з американським президентом Джо Байденом. Після майже двох годин переговорів у стінах Овального кабінету Білого дому вони виступили на спільній конференції, зазначивши, що Україна заручилася підтримкою Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: