Завантаження ...
banner
banner

Та буде світло: в ЄС заявили про передачу Україні "енергетичної" допомоги

Та буде світло: в ЄС заявили про передачу Україні "енергетичної" допомоги фото

Європейський союз надасть Україні допомогу у сфері енергетики. Йдеться про 900 генераторів. Урсула Фон дер Ляєн запевнила, що ЄС працює над збільшенням потоків електроенергії з Україною.

"ЄС працює над збільшенням потоків електроенергії між Україною, Молдовою та рештою Європи. Ми також мобілізуємо 900 генераторів для електропостачання країни, включаючи її лікарні", - йдеться в повідомленні глави Єврокомісії Урсули Фон дер Ляєн у Twitter.

Крім того, вона заявила, що Україна отримає енергозберігаючі лампочки.

 

"І ми відправляємо мільйони енергозберігаючих лампочок. Ми з вами. Світло буде", - підсумувала чиновниця.

 

Проблеми зі світлом в Україні - що відомо

З 10 жовтня російські окупанти вже здійснили вже дев'ять ракетних атак і кілька хвиль ударів дронами по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Перша ракетна атака по українській інфраструктурі була 10 жовтня, з тих пір по всій країні почалися аварійне вимкнення світло.

23 листопада втміненергетики заявили, що енергосистема України перейшла в режим повного блекауту. 5 грудня Москва знову вдарила по енергосистемі. 

Далі послідували дві атаки дронів на Київ і область. Так, лише 19 грудня ворог випустив по Києву 23 безпілотники, але енергетичні об'єкти все одно постраждали.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: