Завантаження ...
banner
banner

Імовірні провокації на українсько-білоруському кордоні — Центр Нацспротиву

Імовірні провокації на українсько-білоруському кордоні — Центр Нацспротиву  фото

Окупанти готують провокації на українсько-білоруському кордоні. Один із варіатів сценарію - обстріл території Білорусі нібито Збройними силами України. Про це повідомив Центр Національного спротиву, платформу якого створили Сили Спеціальних Операцій ЗСУ.

За даними місцевого підпілля, найманці ПВК «Ліга», яка входить до складу ПВК «Вагнер», прибули на кордон з Україною для підготовки провокації.

Вони розділені на дві групи (80-90 людей) та прибули в район села Крупєйкі Лоєвського району Гомельської області. Як зазначається, у розпорядженні груп є легкоброньована техніка і тентовані вантажні автомобілі. Групи посилені інженерними підрозділами.

За даними підпілля, Білорусь запровадила тимчасове обмеження на в’їзд та вхід у межах прикордонної смуги Лоєвського району.

Одним зі сценаріїв провокації є обстріл території Білорусі нібито ЗСУ. Раніше підпілля припускало диверсії у районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрін.

Так, наприкінці вересня Центр Нацспротиву повідомляв, що до Мінська прибули бойовики ПВК «Ліга», яких розмістили на території білоруського приватного охоронного підприємства «ГардСервіс. Туди ж доставили 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.

За даними Центр Нацспротиву, «ГардСервіс» було створено спеціальним указом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у 2019 році. А його «охоронці» базуються на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: