Завантаження ...
banner
banner

Не виключаємо провокації з боку РФ: Міноборони прокоментувало падіння ракети в Білорусі

Не виключаємо провокації з боку РФ: Міноборони прокоментувало падіння ракети в Білорусі  фото

Міністерство оборони України прокоментувало заяву МЗС Білорусі про те, що під час ракетної атаки РФ по Україні на територію Білорусі ніби-то залетіла ракета з України комплексу С-300.

29 грудня білоруська сторона висловила протест у зв’язку з порушенням цього дня повітряного простору Білорусі зенітною ракетою С-300, яка була випущена, як стверджується білоруською стороною, з території України.

Що стосується тверджень білоруської сторони, українській стороні відомі відчайдушні й наполегливі прагнення Кремля втягнути Білорусь у свою агресивну війну проти України. У цьому зв’язку українська сторона не виключає й свідомої провокації з боку держави-терориста Росії, яка проклала такий маршрут для своїх крилатих ракет, щоб спровокувати їхнє перехоплення у повітряному просторі над територією Білорусі", - йдеться у коментарі Міноборони.

Зазначається, що Україна, залишаючи за собою безумовне право на оборону та захист власного неба, є, водночас, готовою до проведення об’єктивного розслідування інциденту. Україна готова запросити до участі у такому розслідуванні авторитетних експертів з числа держав, які не пов’язані з підтримкою держави-терориста Росії у будь-якій формі.

Раніше про падіння ракети у Брестській області РБ повідомляли місцеві ЗМІ та телеграм-канали.

За повідомленням білоруського державного інформагентства "Белта", про падіння ракети в районі села Горбаха Іванівського району Брестської області поінформували Олександра Лукашенка. Брестська область межує з Волинською та Рівненською областями України.

Джерело: censor.net/ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: