Завантаження ...
banner
banner

Російські тік-токери готові за гроші просувати пропаганду (Результати розслідування)

Російські тік-токери готові за гроші просувати пропаганду (Результати розслідування) фото

Російські блогери із Tik-Tok готові знімати прокремлівський контент за гроші. Будь-які, навіть найабсурдніші політичні тези зможуть озвучити за 100 євро (майже 4 тисячі гривень). Про це повідомляє у своїй публікації російське видання The Insider.

Згідно з його даними, контент, що містить фейки про Україну, алгоритми показують навіть тим користувачам, які щойно зареєструвалися або ніколи раніше не цікавилися війною. Статистика сервісу демонструє, що за перші кілька місяців відео, залиті з хештегом #zанаших і #мненестидно, зібрали понад 2 млрд переглядів.

Співробітники видання запропонували низці російських блогерів за кілька тисяч рублів зняти та опублікувати ролики на тему війни в Україні зі свідомо абсурдними тезами.

З російського App Store зник додаток TikTok

Зокрема їм вдалось замовити відео про те, що російський диктатор Володимир Путін приймає ванни з оленячої крові. У ролику блогери мали сказати, що це нормально і так робили Йосип Сталін і Володимир Ленін.

Також блогери погоджувалися записати відео з іншими безглуздими заявами. Наприклад, що президент України Володимир Зеленський насправді не єврей, а його прізвище – Байрактар.

Російські блогери готові поширювати будь-які фейки за кілька тисяч рублів. Фото: ms.detector.media

Ще у березні в офіційному Twitter повідомлялось, що соцмережа тимчасово призупинить роботу в Росії через закон про позбавлення волі за "фейки про російську армію". Також у компанії підтримали Україну: "Війна в Україні нищівна, і наші серця розриваються за всіх, хто страждає".

Пізніше заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков розповів, що TikTok перевів Україну з "регіону", пов'язаного з Росією.

Однак 10 серпня з'явилось дослідження некомерційної організації Tracking Exposed, де з’ясували, що попри вихід платформи з Росії та заборони російським користувачам публікувати контент, відео все одно зʼявляються.

Як з'являються TikTok-хіти – ENLEO, Alice Change та "Структура щастя" | Artилерія

Згідно з політикою TikTok, яку оновили 30 червня, новий російський контент та міжнародний контент недоступні для користувачів у Росії.

Але на деякі облікові записи заборона вмісту не впливає. Дослідники знайшли підтверджені російські облікові записи, які завантажили новий вміст на момент публікації звіту компанії, попри заборону, і ці нові відео доступні російським користувачам. Крім того, цей контент доступний користувачам за межами Росії.

А у грудні 2022 року у США держслужбовцям заборонили використовувати TikTok на робочих телефонах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: