Завантаження ...
banner
banner

Євросоюз запевняє, що підтримуватиме Україну і після закінчення війни

Євросоюз запевняє, що  підтримуватиме Україну і після закінчення війни  фото

Підтримка Україні потрібна доти, доки вона не відновиться після руйнувань, спричинених війною. І Євросоюз готовий її надавати.

Про це повідомив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

 

«Україна й надалі отримуватиме повну солідарність від Європейського Союзу. ЄС залишатиметься рішучим у своїй підтримці українського народу на всіх фронтах: гуманітарному, економічному, політичному, дипломатичному та військовому. Україна має перемогти»,

 

- заявив Боррель.

Він звернув увагу, що у 2023 році ЄС посилить вже безпрецедентну військову підтримку та підготовку українських Збройних сил, а також надасть додаткові 18 млрд євро підтримки Україні на 2023 рік.

 

«Ми повністю підтримуємо Україну в її законних зусиллях звільнити свої території та відновити її територіальну цілісність. У цьому відношенні ЄС підтримуватиме Україну, поки вона не вийде з руйнувань війни як сучасна, суверенна та шанована європейська країна»

 

, - наголосив Боррель.

 

Нагадаємо, лідери країн ЄС на саміті 15 грудня досягли згоди про виділення Україні 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги у 2023 році.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель закликав блок із 27 країн виділити додаткові кошти для військової підтримки України. Раніше ЄС уже надав 2,5 млрд. євро.

Урядовці країн ЄС обговорять заходи подальшої допомоги Україні для підготовки до проходження зими в умовах нестачі електроенергії, оскільки російські загарбники продовжують знищувати критично важливу цивільну інфраструктуру України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: