Завантаження ...
banner
banner

Скільки триватиме "весняне потепління" в Україні серед зими

Скільки триватиме "весняне потепління" в Україні серед зими фото

Середня температура за місяць буде вищою за норму. Чому в Україну прийшло різке потепління та скільки протримається, розповіла фахівчиня українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Європа та Україна зокрема у передноворічний період відчули на собі раптове потепління, яке продовжується і в січні. Синоптики розповідають, чи триматиметься відлига протягом усієї зими та які її причини.

Фахівчиня Наталія Птуха стверджує, що температура повітря може сягнути 19 градусів тепла й триматися досить довго. За її словами, така відлига спричинена рідкісним збігом.

Це зумовлено теплою повітряною масою, що надійшла до нас із Африки. І так склалось, що на території не лише України, а й більшості країн Південної та Центральної Європи був антициклон, тобто поле високого тиску, коли погода така малохмарна, сонячна.

Як наслідок, антициклон через поєднання з теплою повітряною масою нагрів приземний шар, через що температурні максимум піднялися. 

У деяких областях України, скажімо, західних, температура сягнула 15−19 градусів тепла. Це не виключено, але чи буде точно така погода іще, чи ні, неможливо сказати.

Також Наталія зазначила, що скласти загальний прогноз на весь січень складно. Повідомляється, що середня температура за місяць буде на 1-1,5 градуса вища за норму: від 0 до -5 у більшості областей та від +1 до +2 в Криму.

Це показники на 1−1,5 градуса вище за норму. Але це середньомісячна температура — дуже узагальнений показник.

Найближчим часом в Україні очікують на похолодання, однак довго такий температурний режим не протримається. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: