Завантаження ...
banner
banner

ЗСУ відбили атаки ворожої армії в районах 16 населених пунктів на Донбасі, — Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили атаки ворожої армії  в районах 16 населених пунктів на Донбасі, — Генштаб ЗСУ фото

Незважаючи на оголошений російськими окупантами так званий “режим припинення вогню”, протягом минулої доби, противник завдав 9 ракетних, 3 авіаційних удари та здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, по цивільній інфраструктурі України, є поранені та загиблі серед мирного населення. Про це сьогодні, 8 січня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Впродовж доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки військ РФ в районах 16 населених пунктів. Серед них — Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Соледар, Бахмут, Залізне, Первомайське, Водяне і Побєда на Донеччині.

Для поповнення втрат та підтримання наступу росіяни переміщують до районів ведення бойових дій особовий склад, озброєння і військову техніку та боєприпаси, інформують у Генштабі ЗСУ.

Зазнаючи великих втрат, армія Рф веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському та намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському російські окупанти обороняються.

На Волинському та Поліському напрямках — обстановка без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування його наступальних угруповань не виявлено, додали у Генштабі ЗСУ.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала ударів по 21 району зосередження противника, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Водночас було збито три розвідувальних російських БпЛА типу “Орлан-10”.

Українські ракетні підрозділи і артилеристи уразили пункт управління, 5 районів зосередження живої сили та військової техніки, а також два склади боєприпасів противника.

В інформації Генштабу також вказано, що 5 січня, з Ростова-на-Дону до Кемеровської області РФ прибув потяг із заповненими мертвими росіянами рефрижераторами. Трупи мають розвантажити до місцевих моргів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: