Завантаження ...
banner
banner

Відбувся черговий обмін полоненими: 50 українських захисників повернулися додому

Відбувся черговий обмін полоненими: 50 українських захисників повернулися додому фото

Україна провела черговий обмін полоненими. Вдалося повернули додому 50 українських захисників. На рідну землю повернулися 33 офіцери та 17 рядових і сержантів. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Вдалося повернути бійців зі Збройних сил України, Сил територіальної оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Військово-морських сил та Сил спеціальних операцій.

 

«Повертаємо людей, які потрапили в полон на Чорнобильській АЕС, а також оборонців Маріуполя, хлопців із Донецького напрямку, з-під Бахмута, а також із Київщини, Чернігівщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривали бої», — зазначив він.

 

Як уточнили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, це був перший у 2023 році обмін військовополоненими та 36-й від початку повномасштабного вторгнення росії.

Загалом від початку вторгнення додому повернулися 1646 людей. Попередню цифру називали 1 січня — 1596 звільнених українців.

Сьогодні, 8 січня, звільнені 25 представників ЗСУ, 13 — з Нацгвардії, 4 — ДПСУ, 3 — з Військово-морських сил та 5 — із територіальної оборони. Найстаршому визволеному 54 роки, а наймолодшому — менш як 20. Одинадцятеро полонених були з Чорнобильської АЕС, восьмеро є оборонцями Маріуполя, дев’ятеро — захисники Київщини. Серед визволених військовослужбовців — 33 офіцери та 17 представників рядового та сержантського складу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: