Завантаження ...
banner

Як отримати соцвиплати з нового року: що варто знати

Як отримати соцвиплати з нового року: що варто знати фото

З 1 січня в Україні виплати соціально незахищенним категоріям населення продовжили автоматично. Проте, щоб нарахували виплати, які пов'язані з майновим статусом, потрібно повторно звертатися у відповідні структури.

Право на допомогу мають родини, які постійно проживають на території України й з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Розмір допомоги обраховують так: різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї.

Допомога призначається на шість місяців.

Звернутися треба до структурних підрозділів з питань соцзахисту населення районних держадміністрацій виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, або виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, також можна прийти в центри надання адміністративних послуг.

Необхідні документи:

заява про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соцдопомоги;
довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях (за наявності);
довідка про доходи в разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соцстрахування та згідно із законодавством не може бути отримана за запитом органу соцзахисту населення.

Джерело: Апостроф

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: