Завантаження ...
banner
banner

Відомий пес Патрон на цукерках та іграшках: кому належать права на зображення

Відомий пес Патрон на цукерках та іграшках: кому належать права на зображення фото

Останнім часом зображення відомого пса Патрона зустрічається на цукерках, м'яких іграшках та подушках. Кому належать права на використання такого зображення та куди йдуть виручені кошти. Це питання з'ясувало видання Forbes.

Кому належать авторські права

Авторські права належать компанії "Патрон не спить". Саме з нею уклали угоду кондитерська фабрика Lukas та випустила шоколадні цукерки Patron, а ще компанія WP Merchandise та випустила м'які іграшки, сумки та подушки. Також з'явилися новорічні прикраси на ялинку від компанії "Зробив тато". А ще "Укрпошта" випустила марку із зображенням пса Патрона, частину виручених коштів спрямують на купівлю машин для розмінування.

Компанію "Патрон не спить" створили в серпні 2022 року, а її директоркою є Юлія Гребеньовська. Вона також очолює компанію ТОВ "Все сам", яка належить блогеру Антону Птушкіну.

А ось чернігівська компанія-виробник товарів для тварин Collar уклала договір з власником пса Патрона – Михайлом Ільєвим. Про це повідомила керівниця секції роботи з партнерами в Collar Анастасія Юдіна. З Патроном вони випустили лінійку амуніції, що називається HERRRO.

Фото: з Фейсбуку Ігоря Смілянського

Хто такий пес Патрон

Пес Патрон – український собака, джек-рассел-тер'єр, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій, піротехнік Чернігівщини. Його власником є Михайло Ільєв – начальник частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Чернігівській області. Пес Патрон став відомим під час повномасштабної війни Росії в Україні, адже допомагав вишукувати міни та розміновувати території та одразу полюбився дітям і дорослим.

У травні пес Патрон отримав премію "Пальмовий пес" на Каннському кінофестивалі у Франції. У листопаді 2022 року він отримав перший у світі титул "Пса Доброї Волі" від ЮНІСЕФ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: