Завантаження ...
banner
banner

Джемілєв розповів, скільки триватиме блокада Криму

Ми готові і на місяць, і на півроку. Крім транспортної блокади Криму ми маємо намір наполягати ще й на відключенні електропостачання Криму, на скасуванні угоди про постачання електроенергії в окупований Донбас

Джемілєв блокада Криму

Блокада окупованого Росією Криму може тривати півроку. Про це в інтерв’ю Deutsche Welle заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє Еспресо.TV.
 
"Ми готові і на місяць, і на півроку. Крім транспортної блокади Криму ми маємо намір наполягати ще й на відключенні електропостачання Криму, на скасуванні угоди про постачання електроенергії в окупований Донбас і Крим між Україною і Росією. Росія постачає електроенергію на Донбас, а у відповідь Україна забезпечує Крим. На наш погляд, це суперечить нашим національним інтересам", - зазначив Джемілєв.
 
Він запевнив, що ті мешканці півострова, які зберегли проукраїнську позицію, підтримують рішення щодо блокади.
 
"Рішення про економічну блокаду Криму є рішенням нашого Меджлісу. Наші люди, які залишилися на півострові, нам сказали, що готові терпіти без продуктів, готові сидіти в темряві. І так готові робити не тільки кримські татари, але й українці, і росіяни, які зберегли свої українські паспорти. Лише б окупанти пішли, тому що у них немає перспектив у Криму без України. Немає і не буде", - наголосив лідер кримських татар.
 
Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу 20 вересня розпочав безстрокову акцію з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму. Через адміністративний кордон безперешкодно пропускають лише пішоходів та легковий транспорт.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: