Завантаження ...
banner

Зеленський відзначив бійців двох бригад, які захищають Соледар

Зеленський відзначив бійців двох бригад, які захищають Соледар  фото

Учора, 12 січня, Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні відзначив українських захисників, які утримують позиції в Соледарі.

 

«Дякую кожному і кожній, хто воює за Україну. Особливо сьогодні відзначу десантників 77-ї окремої аеромобільної бригади, які разом із бійцями 46-ї окремої аеромобільної бригади в Соледарі утримують займані позиції та завдають ворогу відчутних втрат. Я дякую вам, хлопці»

 

, - сказав він.

Зеленський у четвер провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій обговорювали ситуацію в Бахмуті та Соледарі Донецької області. За його підсумками президент заявив, що українських бійців, які захищають ці міста, «оперативно і безперебійно» забезпечуватимуть боєприпасами та всім необхідним.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр увечері 12 січня повідомила, що російські окупанти продовжують наступ у районі Соледара, намагаючись прорвати оборону захисників України та захопити місто. Також ворог продовжує спроби оточити Бахмут, використовує загони «вагнерівців» і регулярних військ.

У перші тижні 2023 року Росія зосередила максимальні зусилля на спробі захопити Соледар. Українські захисники продовжують обороняти місто, тривають запеклі бої.

Російська пропаганда раніше заявила з посиланням на ПВК Вагнера про нібито «захоплення» Соледара. В українському Генштабі це спростували.

Соледар, розташований приблизно за 13 км на північний схід від Бахмута — ще одне місто на сході України, яке російська армія перетворює на руїни у спробі захопити населений пункт. До лютневого вторгнення РФ тут жили близько 11 тис. людей — у шість разів менше, ніж у Бахмуті.

З перших днів повномасштабної війни місто опинилося під постійними російськими обстрілами. Звідси виїхала більшість жителів, ще в квітні зупинило роботу головне підприємство Соледара — завод Артемсіль, найбільший виробник солі у Європі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: