Завантаження ...
banner

Нова схема шахрайства: заволодіння мобільним номером

Нова схема шахрайства: заволодіння мобільним номером фото

Шахраї в Україні представляються "службою підтримки "Київстар" та під пропозицією "вирішити проблеми з мобільним зв'язком" крадуть мобільний номер.

Про це попередження повідомляють українські користувачі у соцмережах.

Так, одна з жертв шахраїв розповіла, що вони телефонують та пропонують "під'єднати номери абонентів до резервної вишки".

"Тепер ваше підключення до неї буде відбуватися автоматично при зникненні зв'язку і проблем зі зв'язком і мобільним інтернетом не буде ніколи. Для цього треба здійснити операцію по зміні сім-карти. Ваш номер лишиться тим же, просто у нього буде інший статус, що дозволить приєднати вас до резервної вишки", - цитує вона афериста.

Далі просять дочекатися повідомлення від "Київстар" з довгим кодом та продиктувати його.

"Вони просто заблокували мою сім карту, а номер мій використали, щоб залізти в усе - в Приватбанк, в Монобанк, в пошту...Все виглядало так, ніби я сама ліквідую свою сім-карту і роблю нову за своїм номером. Це все робилось хвилин 10, в цей час шахрай тримав мене на зв'язку, просив "згенерувати код абонента" - будь які 4 цифри. І на кожний мій варіант говорив "такий вже є" (пінкод у нього не підходив, що ж не ясно!). З моїх відповідей він щось таки "нагенерував" і тут дзвінок обірвався і мобільний зв'язок у мене зник", - розповіла жінка, що постраждала від шахраїв.

Крім того, вони зняли з її карток 55 тисяч гривень.

Також вона додала, що телефонувала ця "служба "Київстару" з номеру 066 - з Vodafone. На це вона не звернула увагу одразу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: