Завантаження ...
banner

Названо ім’я командира полку, який бомбив Дніпро. Фото

Названо ім’я командира полку, який бомбив Дніпро. Фото фото

Ракетний удар по багатоповерхівці в Дніпрі, здійснив 52-ий гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк (військова частина 33310 Шайківка). Командир - полковник Олег Тімошин. Ця людина віддавала наказ атакувати ТЦ в Кременчуці в червні2022. Про це повідомив спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук та активіст Сергій Стерненко.

Зазначається, що пуск ракети Х-22 здійснювався літаком Ту-22м3 з району Курська. Позивний борта 42492. Літак, який випустив ракету, сів на аеродромі в Рязані.

Примітно, що 27 червня минулого року за наказом воєнного злочинця Тімошина, було завдано ракетного удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуці, внаслідок якого загинуло понад 20 людей та понад 30 вважалися зниклими безвісти.

За словами представника ВПС України Юрія Ігната, російська ракета, яка влучила у житловий будинок, була Х-22. Це крилата ракета старішого типу, яка є менш точною зброєю, ніж більшість сучасних ракет. Саме такою зброєю було атаковано і торговий центр у Кременчуці.

Варто зазначити, що український підприємець та політичний діяч Геннадій Корбан оголосив винагороду за особисті дані пілота ВПС РФ, який випустив ракету по житловій дев'ятиповерхівці у Дніпрі. За достовірну інформацію він обіцяє виплатити 25 тисяч доларів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, після ранкових ракетних ударів по Києву та області Росія продовжила завдавати ударів по Україні. На Харківщині та Львівщині зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: