Завантаження ...
banner

Мер Харкова судитиметься через штраф за російську мову: подробиці

Мер Харкова судитиметься через штраф за російську мову: подробиці фото

Мер Харкова Ігор Терехов має намір позиватися до мовного омбудсмена Тараса Креміня через повторний штраф. Уповноважений із захисту державної мови застосував санкції щодо харківського міського голови у зв'язку з використанням російської мови.

Терехов має намір оскаржити в суді штраф не як міський голова, а як фізична особа. Про це у коментарі "Суспільному" розповів представник мерії Харкова Юрій Сидоренко.

За його словами, суть позову невідома, бо Терехов звернувся до суду як приватна особа. У свою чергу Кремінь підтвердив, що харківський міський голова проти нього судитиметься.

Відповідно до суті позову, Терехов має намір оскаржити ухвалу про накладання другого штрафу за використання недержавної мови. Уповноважений із захисту державної мови пояснив, що мер Харкова використовував недержавну мову у Telegram-каналі.

Мовний омбудсмен уперше виніс попередження Терехову, проте у зв'язку з тим, що мер продовжив використовувати недержавну мову, було запропоновано надати пояснення. Через відсутність будь-якої реакції було ухвалено рішення про накладення штрафу.

До речі, розмір штрафу становить 3400 грн, кошти від сплати якого надходять до місцевих бюджетів.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року харківського міського голову Ігоря Терехова оштрафували за те, що у своїх зверненнях до мешканців міста під час телемарафону "Єдині новини" він говорив російською.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: