Завантаження ...
banner

Україна віддала росії ракети Х-22 в рахунок боргів за газ: скільки у воpога залишилося ракет цього типу

Україна віддала росії ракети Х-22 в рахунок боргів за газ: скільки у воpога залишилося ракет цього типу фото

Росія може мати ще сотні ракет Х-22, які не можуть збивати наші ЗСУ. Наша держава також раніше володіла боєприпасами такого типу, але передала частину з них Росії, як оплату боргів за газ, а решту утилізувала, порізавши на брухт. Про це на брифінгу в медіацентрі “Україна – Укрінформ” розповів речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. Він підкреслив, що ракети Х-22 неможливо збити тими засобами ППО, які Україна наразі має на озброєнні. Детальніше у матеріалі.

Речник зазначив, що терористи РФ, які завдали удару по Дніпру 14 січня, дислокуються зараз на аеродромі “Шайківка” в Росії, і нагадав, що українські спецслужби вже з’ясували їхні особи. Ігнат висловив упевненість, що їх неодмінно буде покарано.

Він зауважив, що сьогодні досить просто знайти такі списки та поіменно дізнатися про всіх – і тих, хто виконував наказ, і тих, хто його віддавав.

Нагадаємо: раніше у ЗСУ повідомили, що не мають вогневих засобів, здатних збивати ракети Х-22, яких від початку військової агресії Росії по території України було випущено понад 210.

“Тільки ЗРК, які в перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 або SAMP-T), здатні перехоплювати ці повітряні цілі”, – заявили у ПС ЗСУ.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– окупанти поцілили у багатоповерховий будинок у Дніпрі авіаційною ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі. Така сама ракета кілька місяців тому влучила у торговий центр у Кременчуці на Полтавщині;

– російську ракету Х-22 було запущено окупантами по Дніпру з району Курської області. Загалом 14 січня під час широкомасштабної атаки Росія запустила по території України 33 ракети. 25 із них збила Протиповітряна оборона України.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: