Завантаження ...
banner
banner

Вчені заявили про виявлення тіла Мони Лізи, яку малював Леонардо да Вінчі

Італійські дослідники заявили, що вони, можливо, знайшли фрагменти кісток, що належать жінці, увічненій Леонардо да Вінчі в його портреті під назвою "Мона Ліза" . Однак можливостей існуючих технологій не вистачає

Мона Ліза, Леонардо да Вінчі

Італійські дослідники заявили, що вони, можливо, знайшли фрагменти кісток, що належать жінці, увічненій Леонардо да Вінчі в його портреті під назвою "Мона Ліза" . Однак можливостей існуючих технологій не вистачає, щоб сказати напевно, чи це справді останки Лізи Герардіні, яка, як вважають, позувала Леонардо і яка була дружиною флорентійського торговця шовком Франческо дель Джокондо, повідомляє УНІАН

"Мона Ліза", відома в Італії як "Джоконда" висить у Парижі, в Луврі, і, можливо, є найзнаменитішою картиною у світі, що зображує молоду жінку з загадковою усмішкою. Археологи почали шукати  тіло "Джоконди" три роки тому у монастирі, де вона провела свої останні дні. 

Сільвано Вінсеті, який очолює італійський Національний Комітет з розвитку історичної та культурної спадщини, заявив, що документація щодо знайденого вченими могильника і наукові тести дозволяють сказати, що вони розкопали Лізу Герардіні.
 
"Якщо ви мене запитаєте, що я особисто думаю і відчуваю, я б сказав, що я вірю, що ми знайшли її", - сказав він репортерам.
 
Інші експерти більш обережні, кажучи, що, зважаючи на незадовільний стан фрагментів, неможливо було бути впевненим.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: