Завантаження ...
banner
banner

На харчуванні військових нажились майже на 120 млн грн

На харчуванні військових нажились майже на 120 млн грн фото

СБУ викрила злодійську схему розкрадання коштів.

Служба безпеки України заявила про викриття масштабних схем розкрадання державних коштів, виділених на продовольче забезпечення підрозділів Сил оборони. За їхніми даними сума збитків, завдана Міністерству оборони, становить понад 119,5 млн грн.

За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.

При цьому бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг.

«Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм», - заявили в СБУ.

На підставі зібраних доказів  двом керівникам підприємств, задіяних у схемі, вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Розслідування триває.

Також в Київській області  СБУ викрило командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 млн грн, виділених на харчування особового складу.

Так, четверо його підлеглих-спільників та приватні підприємці вносили недостовірні відомості до звітної документації для приховування «відкату». Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за статтями ККУ про привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: