Завантаження ...
banner
banner

В китайському зоопарку люди сидять у клітці, доки дикі тварини на них дивляться

В китайському зоопарку люди сидять у клітці, доки дикі тварини на них дивляться фото

В Китаї є незвичайний зоопарк, в якому не дивляться на звірів, а, навпаки, дикі тварини спостерігають за відвідувачами. Дивне місце знаходиться в Чунцін, а називається воно Lehe Ledu Wildlife Zoo. Тут живуть білі та бенгальські тигри, ведмеді та леви – найнебезпечніші та сильні хижаки. Вони прогулюються по території і займаються своїми справами.

Відвідувачі в’їжджають сюди на спеціальних вантажівках, обладнаних великими клітинами. У цих самих клітинах і знаходяться люди, за якими, немов у людському звіринці, спостерігають тварини.

© lemurov.net

Проєкт почали реалізувати 2015-го, коли гостро постала проблема негуманного утримання звірів у зоопарках. Через обмежені простори в тісних клітинах страждали психіка і здоров’я тварин. Тому було вирішено розширити територію та наблизити умови проживання до природних.

Тварини давно звикли до відвідувачів, тож втратили до них будь-який інтерес. Для приманювання людям видаються шматки м’яса: вони приваблюють хижаків і змушують їх не лише наближатися до вантажівок, а й забиратися на клітини, обнюхувати їх і розташовуватись настільки близько, наскільки це можливо. Іноді до вантажівки прив’язують живих свійських птахів: такі приманки теж подобаються левам та тиграм.

© lemurov.net

Усередині клітин безпечно, адже прути міцні, а проміжки між ними – невеликі. І все ж багато відвідувачів відчувають сильний страх, опиняючись на такій мізерній відстані від найнебезпечніших хижаків. Людям забороняється висовувати руки та пальці з кліток, щоб звірі випадково не відкусили їх, прийнявши за їжу.

Дітей перевозять у закритих автобусах для максимальної безпеки. Охочих побувати в такому зоопарку дуже багато, та квитки розкуповуються на місяці вперед.

Подібні місця існують і в інших куточках світу. У Новій Зеландії величезною територією ходять близько 7 десятків представників різних видів, включаючи мавп, жирафів, левів, черепах, крокодилів і навіть бегемотів. В іспанській Валенсії відвідувачів не замикають: звірі відокремлені від них бар’єрами зі скель та водними каналами.

 
 

Також зоопарк з людськими клітинами працює і в Ранкагуа – місті Чилі. Тут у Safari Lion Zoo мешкають леви. А ви б відвідали такий зоопарк?

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: