Завантаження ...
banner
banner

Польща може вислати посла Росії за "ляпас кожному поляку"

Польща розглядає усі можливі варіанти реагування на заяви посла Росії Сергія Андреєва щодо співвідповідальності Варшави за початок Другої світової війни, зокрема і його висилання.

Польща розглядає усі можливі варіанти реагування на заяви посла Росії Сергія Андреєва щодо співвідповідальності Варшави за початок Другої світової війни, зокрема і його висилання. Про це заявив речник уряду Польщі Цезарій Томчик в ефірі телеканалу  tvn24. Про це повідомляє Укрінформ

"Якщо йдеться про польську дипломатію, то справа є досить зрозумілою: російського посла викликано "на килим" в МЗС, і він муситиме давати пояснення. Кроки, які передбачає дипломатія, дуже чіткі - починаючи від ноти протесту і закінчуючи висиланням. Це рішення ухвалюватиме МЗС Польщі", - сказав Томчик. Він наголосив, що для кожного поляка слова російського посла були "як удар в обличчя".

Нагадаємо, посол Росії в Польщі Сергій Андреєв у п'ятницю в ефірі телеканалу TVN24 заявив, що польсько-російські відносини є найгіршими від 1945 року, і що це - провина не Росії, а польської сторони, яка "заморозила" політичні та культурні контакти.
 
Посол також поставив під сумнів роль Польщі у боротьбі з гітлерівською Німеччиною, заявивши, що частково Польща "була відповідальна за цю катастрофу, яка сталася у вересні (1939-го року. - Ред.)". За словами російського дипломата, упродовж 30-х років ХХ століття Польща "неодноразово блокувала побудову коаліції проти гітлерівської Німеччини".
У понеділок Андреєва викликали до МЗС Польщі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: