Завантаження ...
banner
banner

У Румунії стався землетрус: подробиці

У Румунії стався землетрус: подробиці фото

13 лютого, у Румунії стався землетрус магнітудою 5,2. Його епіцентр розташовувався на глибині 15 км, за 14 км на північний захід від міста Тиргу-Жіу, де проживає близько 100 тисяч людей, і за 73 км на північний схід від Дробета-Турну-Северін.

Про це свідчать дані Євросередземноморського сейсмологічного центру. Зазначається, що після землетрусу відбулося 2 афтершоки магнітудою 2,4 бала за шкалою Ріхтера на глибині 5 км і 3 бали за шкалою Ріхтера на глибині 15 км. Епіцентри обох афтершоків розташовані в одній і тій самій сейсмічній зоні (Олтенія, повіт Горж).

Наголошується, що наразі запитів про допомогу не надходило.

У Румунії стався землетрус: епіцентр зафіксовано неподалік міста з населенням майже 100 тис. жителів

У Румунії стався землетрус: епіцентр зафіксовано неподалік міста з населенням майже 100 тис. жителів

Тиргу-Жіу – місто у повіті Горж у Румунії, що має статус муніципію. Розташоване на відстані 232 км на захід від Бухареста, 89 км на північний захід від Крайови. За даними останнього перепису населення, у місті проживало понад 96 000 людей.

Нагадаємо: 6 лютого у Сирії та Туреччині стався потужний землетрус магнітудою 7,8, який призвів до масштабних руйнувань цілих міст і десятків тисяч жертв. Після цього було зафіксовано нові землетруси в низці регіонів світу, зокрема, на Тайвані, Алясці та в Аргентині. Здебільшого магнітуда підземних поштовхів по всьому світу варіювалася в межах 4-5.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: