Завантаження ...
banner
banner

Навіщо росіяни запускають над Україною повітряні кулі: пояснення експерта

Навіщо росіяни запускають над Україною повітряні кулі: пояснення експерта фото

Кремль шукає підходи, як виявити нашу систему протиповітряної оборони. Голова українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан пояснив, чому Росія почала запускати повітряні кулі. Детальніше у матеріалі

В ефірі 1+1 він пояснив, що це робиться для відволікання та виявлення нашої системи ППО, яка працює надзвичайно ефективно: 

 

"З цією метою з різних напрямків вони запускають свої ті ж таки повітряні кулі з кутовими відбивачами, які мають ідентифікуватися нашою системою ППО".

 

Експерт додав, що такі кулі дешеві, саме на них, як розраховує ворог, наша оборона витратить ракети та снаряди, якими ми маємо збивати російські ракети. Тож такі плани цілком зрозумілі. Тобто Кремль шукає підходи, як виявити нашу систему протиповітряної оборони.

Повітряні сили про повітряні кулі РФ з кутовими відбивачами

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що у повітряному просторі України фіксували російські кулі з кутовими відбивачами. Наша ППО слідкує за цими об'єктами, які рухаються з невеликою швидкістю. 

При цьому Ігнат зазначив, що такі кулі можуть потрапити в повітряний простір сусідніх з Україною держав, оскільки їхній політ залежить від того, куди та з якою силою дме вітер.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: